محل تبلیغات شما
http://design-milk.com/images/2011/06/make-your-franklin-julien-beneyt.jpg
تکنیک دو ستونی فرانکلین در تصمیمات دشوار

در سال 1772 نوشته ای بین دو نفر رد و بدل شد که هنوز تازه، راهگشا و کاربردی به نظر می رسد. دانشمند بریتانیایی به نام ژوزف پریستلی (شیمی دانی برجسته که كشف اكسیژن به او نسبت داده می شود) در یک تصمیم گیری دشوار از بنجامین فرانكلین (یکی از بنیانگذاران ایالات متحده که نویسنده، تمدار، مخترع و فعال مدنی بود) راهنمایی می خواهد. فرانکلین به جای آن که به وی پاسخ دهد، الگوریتمی کاربردی به وی پیشنهاد می کند که امروز نیز تازه و جذاب به نظر می رسد با هم این نامه را بخوانیم:

درباره موضوعی بسیار مهمی كه که از من در خواست م نموده‌اید، من قادر نیستم كه با قاطعیت توصیه‌ای کنم، اما اگر اصراری هست به شما تکنیکی را پیشنهاد می‌کنم: زمانی كه انتخاب های دشوار رخ می‌دهند، تمام جنبه های مثبت و منفی به طور همزمان به ذهن ما نمی‌رسند. بلكه بعضاً یك دسته از دلایل بروز می‌كنند و در مواقع دیگر آن دلایل از ذهن خارج می‌شوند. به همین خاطر ما به یک گزینه تمایل پیدا می‌کنیم و سپس گزینه دیگر غلبه پیدا می‌کند و عدم قطعیت [بی تصمیمی و تلو تلو خوردن بین گزینه های پیش رو]، ما را سردرگم می‌سازد.

برای غلبه بر این چالش، روش من آن است كه باید صفحه‌ای از كاغذ را با یك خط به دو ستون تقسیم كرد: یك ستون به نام جنبه های مثبت (مزایا) و ستون دیگر به نام جنبه های منفی (معایب). سپس ظرف سه یا چهار روز در هر ستون شواهد مربوط به مزایا و معایب در صورت تحقق را یادداشت می‌كنم. [در این سه چهار روز به ذهن خودم اجازه می دهم سر فرصت جنبه های مثبت و منفی را شناسایی کند و روی کاغذ بیاورد].
سپس به بررسی اهمیت موارد یادداشت شده می‌پردازم. اگر در هر ستون  مواردی باشند كه از لحاظ اهمیت هموزن باشند، هر دو خط می‌خورند. اگر یك مزیت معادل دو عیب است، آن‌گاه هر سه خط خواهند خورد. بدین ترتیب در نهایت مشخص می‌گردد كه تعادل به نفع كدام تصمیم است و به این صورت یقین حاصل می‌شود.
اگرچه وزن نکات مثبت و منفی نمی‌تواند با كیفیت جبری سنجیده شود، مع الوصف زمانی كه آن ها را به صورت مقایسه‌ای تحلیل می کنم، تصور می‌كنم كه می توانم بهتر قضاوت کنم و احتمال تصمیم‌گیری عجولانه كمتر می شود. در واقع من از این نوع الگوریتم بسیار سود برده‌ام.

✅راهکار
1- بعد از تعریف مساله و اهداف تان و شناسایی گزینه های پیش رو، برای هر گزینه یک تحلیل دوستونی انجام دهید.
2- ظرف چند روز در این تحلیل دو ستونی برای هر گزینه، نقاط مثبت و منفی را بنویسید.
3- حالا ببینید کدام نقطه مثبت برابر کدام نقطه منفی است. اگر یافتید، هر دو را با هم خط بزنید. ممکن است یک نقطه منفی معادل دو نقطه مثبت باشد، هر سه را با هم خط بزنید. این کار را ادامه دهید تا یکی از ستون ها کاملاً خالی شود
4- در انتها بررسی کنید اگر ستون مثبت ها همچنان آیتم خط نخورده دارد و ستون منفی خالی شده است این بدان معنا است که نقاط قوت این گزینه بیشتر از نقاط ضعف آن است چرا که نقاط قوت توانسته تمام نقاط ضعف را پوشش دهد و همچنان باز هم جنبه های مثبت دارد.  واگر ستون مثبت خالی شد و ستون منفی ها همچنان آیتم خط نخورده داشت، پس آن گزینه مطلوب نیست.

اولین کانال تخصصی موفقیت درشغل و کسب و کار
 t.me/iteraket
#آی_تراکت سایت تبلیغ مشاغل:
 http://iteraket.ir



اموزش تصویری بورس از مبتدی تا پیشرفته

دانلود رایگان فیلم Wake Up Sid 2009

استخراج و کسب درامد رسمی و واقعی بیت کوین

مثبت ,ستون ,منفی ,های ,كه ,گزینه ,جنبه های ,های مثبت ,مثبت و ,و منفی ,را با

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

جوک،لطیفه ، خنده دارترین جک های دنیا ،چگونه جک بسازیم!!،جوک های با حال و خنده دار ، جوک و پیامک ricucoto Terri's notes ▌│█║▌║▌║ כارڪ đαяκسایـــכ šıđe ║▌║▌║█│▌ مدرسه دلگشا امرن ایران Omron Iran ، فروش اینورتر امرن William's notes سایت سایه دخت Portia's notes